woensdag 8 september 2010

Een hotel vol lege kamers...

30 augustus
Vandaag weer te lang geslapen, besloten om terug wat gedisciplineerder te leven, genoeg gechilled. En de daad bij het woord gevoegd, een todolist opgesteld en ingekort. Kamer gekuist, afwas gedaan, kleren gewassen (a la main, jawel), enkele mailtjes geschreven en gaan tafeltennissen met Pablo...




31 augustus
Het toppunt van contrast? Misschien wel het - 5 sterren - Parc Sheridan hotel in het centrum van Chennai... een hotel vol met lege kamers in een stad met meer dan een miljoen daklozen. De huur van een kamer voor één nacht: 23000 roepies, anderhalve keer het maandloon van degene die de deur voor me had geopend.
Ik kom hier eigenlijk gewoon wat piano spelen, het is namelijk erg moeilijk om ergens anders in Chennai een piano te vinden. Maar ik neem van de gelegenheid gebruik om het hotel te verkennen, een boek over Hindoeïsme te lezen en nen echte Stella te drinken.

1 september
En we zijn in september beland, dat is niet zo leuk voor al die lieve kindertjes die weer door de schoolpoorten marcheren, amper beseffend wat een privilege dat eigenlijk wel is... Voor hetzelfde geld waren ze 15000 kilometer van die schoolpoort vandaan ter wereld gekomen en mochten ze op 1 september maar ook gewoon op al de andere dagen van het jaar en zoals de kinderen van de arbeiders die Kurinji verder aan het uitbouwen zijn, met 6 bakstenen op het hoofd van de stapel bakstenen naar de metselaar wandelen. Frustrerend is het.
Voor Nirasj betekent 1 september weer een jaartje ouder worden en dat hebben Anna-Maria, Ida en ik dan ook gevierd met een taart. Ze vonden het een beetje raar dat ik de helft van mijn stuk taart in zijn gezicht gooide, ik was vergeten uit te leggen dat dat hier de gewoonte is...
Nadat we onze gezichten hadden gewassen, vertrokken we met onze geviertjes naar St. Thomas Mountain. Een berg van wel 100m hoog in het centrum van Chennai. Desondanks, niettegenstaande, desalniettemin deze duizelingwekkende hoogte waren we op 5 minuten boven. We hadden een weg gevolgd die geflankeerd werd door beelden die de verschillende fases van de lijdensweg van Christus moesten voorstellen. Niet toevallig, want deze berg was een Christelijke nederzetting, netjes afgewerkt met een kerk op de top. De legende wil dat De Heilige Thomas zich hier had verstopt op de flanken van de berg. Al zijn verstoppingspogingen ten spijt, vond hij hier toch de dood door een speer van Indische makelij.
Het uitzicht van op de berg was fenomenaal, aan onze voeten Chennai aan de horizon de zee en in de lucht een Kingfisher.
1 september is ook de dag waarop verschillende vrienden zich verspreiden over Europa om te beginnen aan hun taalcursus om volgende maand met een sappig Frans, Spaans, Noors, Zweeds, Duits of Italiaans dialect aan hun Erasmus te beginnen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten